неделя, 21 юли 2013 г.

Морски туризъм в България



Морски туризъм в България

Морският туризъм в България е изключително развит. Добрите климатични условия и красивите плажове са привлекателни за българи и чужденци. Всяка година много чуждестранни туристи избират именно нашето море за своята почивка.
Морската вода през лятото е приятно топла, плажовете са големи. Има зони с платени чадъри, но винаги се оставя и свободно пространство, където хората могат да се настанят безплатно. Всяка година се изграждат все по-нови и по-модерни хотели. Всичко това прави страната ти изключително привлекателна за любителите на морския туризъм. Цените на почивките явно също са на добри цени по стандарта на чуждестранните туристи. Обслужването е на ниво. Повечето остават с добро впечатление от България и се връщат и на следващата година. Именно това е целта на този и на всички видове туризъм въобще – да накараме хората да се върнат отново, защото ако го направят, значи са останали доволни.
Морският туризъм е развит във всички населени места по крайбрежието. Туристите могат да избират между тузарски морски курорти като Слънчев бряг, Златни пясъци, Албена, Св.Влас, малки приятни градчета като Китен, Приморско, Царево, Синеморец, Поморие, Обзор и по-големите градове Варна, Бургас, Созопол, Несебър. За чужденците не е проблем да се настанят в скъп хотел в Слънчев бряг, но повечето българи залагат на по-малките градчета, където могат да намерят по-евтина нощувка.
Безспорно от различните видове туризъм морският е най-развит и с най-много посетители. Много от страните нямат излаз на море и туристите, пленени от красотата на Черно море и ниските за тях цени, избират именно България като своя лятна дестинация. Българите пък по всякакъв начин се стремят да осигурят добро обслужване за чуждите и за своите гости.
В почти всички хотели всяка вечер се организират забави за многобройните руснаци, поляци, чехи, украинци и др. В градовете Варна и Бургас има летища, което е от голямо удобство за почиващите.
Южните морски градчета обичайно посрещат своите гости с по-топло време, докато в северните винаги е малко по-прохладно. Всичко зависи от това какво точно търси човек.
Свети Влас напоследък се превърна в изключително хитов курорт основно заради яхтеното пристанище и скъпите заведения, разположени по крайбрежната алея. Той е много добър избор за почивка, защото съчетава морето с планината (Стара планина). Влас е много красиво малко градче, което все повече се разраства, застигайки по слава и лукс Слънчев бряг.
За любителите на по-спокойната и не дотам луксозна почивка, са налице многобройните къмпинги. Там спокойствието е гарантирано, защото няма да се сблъскате с лудницата на морските курорти, където плажовете са препълнени, а хората по улицата едвам се разминават.
Любителите на културните прояви, могат да съчетаят почивката с разглеждане на природните и други забележителности, намиращи се в техния район. Туристите могат да разгледат и красивите езера по Черноморието-Аркутино, Бургаско езеро, Атанасовско езеро, Дуранкулашко езеро, Белославско езеро. Кални бани пък се правят в Поморийското езеро и Варненското езеро.
Притокът на туристи към Черноморието никога няма да спре. Ние сме много облагодетелствана страна щом си имаме толкова прекрасни морски курорти. Българският морски туризъм предлага най-подходящото за всеки, като съчетава приказните плажове с културни и природни забележителности. А удовлетворението и възхищението на чужденците от страната ни може само да ни ласкае и да ни кара да не спираме да развиваме туризма си, защото имаме страхотна база за това.

Няма коментари:

Публикуване на коментар