неделя, 21 юли 2013 г.

Най-красивите места на Балканите



Най-красивите места на Балканите

Балканският полуостров, освен средище на много конфликти в миналото, е и една изключително красива територия, оградена от Черно, Мраморно и Средиземно море.
Няма как, говорейки за красота, да не споменем нашата родина България. Без съмнение едно от най-красивите места тук са Рилските езера, които са известни не само заради интересните си имена, но и заради величието и уникалността им. Гледката от Чудните мостове е божествена, а Райското пръскало оставя всекиго без думи. България, като част от Балканския полуостров, е една от най-красивите страни, разположени на него.
Черна гора е изключително красива страна с безкрайни плажове и сини води. Морето е почти винаги спокойно, а водата почти винаги топла.
Най-красивите места в Черна Гора:

1. Заливът Котор
Това е един от най-красивите заливи в света. Сякаш безкрайните и остри скали го обграждат от всички страни, за да отразят своята остра и страшна красота в сините води на морето. В залива се намира и историческият град Котор, който е включен в списъка на UNESCO.

2. Островът Свети Стефан
Истинско чудо на природата, пред което не можете да останете равнодушни. Островът има богата култура и артистичен дух, който витае във въздуха. Днес островът представлява истински град хотел, предлагащ хотелски стаи, вили и апартаменти.

Хърватска е една истинска старинна принцеса, която обаче никога не губи своя блясък и уникалност. Древна и аристократична тя пленява посетителите си с прекрасните плажове с фин златен пясък.
Най-красивите места в Хърватска:

1. Плитвички езера
Те са национален парк и са в списъка на UNESCO за световно културно наследство. Имат разнообразна флора и фауна, като можете да видите едни от най-красивите птици в света. Това е едно късче от рая, което трябва да бъде видяно. Тук човек забравя за всичко, красотата го опиянява.

2. Дубровник
Малко градче в южната част на Хърватска. В Дубровник човек се чувства като в приказка, градът е определян като един от най-красивите в света. Можете да се отдадете на заслужена почивка сред магията на Дубровник.

Сърбия е страна с история, красиви планини, манастири и спомени за героично минало.
Най-красивите места в Сърбия

1. Райковата пещера
Изключително красива е заради уникалността на своите пещерни съкровища в цветове: коралово и снежно бяло. Тя е истинска находка на Балканите.

2. Погановски манастир
Намира на около 20 км от Димитровград. Стенописите и иконите в манастира са изключително красиви.


Македония се обособява като самостоятелна страна значително скоро, но това не пречи на богатата история и красотите на този регион.
Най-красивите места в Македония:

1. Охридското езеро
Предполага се, че е на възраст 2-3 млн години. Красотата на езерото не може да се опише с думи, трябва да се разходите с корабче, за да я усетите.

2. Манастирът „Свети Наум”
Редица поклонници се стичат всяка година, защото вярват, че мястото ще им помогне за всякакви болести. Датира от 9 век.

Няма коментари:

Публикуване на коментар