неделя, 21 юли 2013 г.

Прическите, които вече не са на мода



Прическите, които вече не са на мода

Модата се сменя с всяка изминала година. Има неща, които обаче винаги си остават модерни, но и такива, на които просто им минава времето. Тенденциите в прическите е нещо, което трябва да се следи, ако искаме да сме в крак с модата. Повечето жени държат винаги да изглеждат на ниво и се притесняват за външния си вид. Четат списания или се допитват до модни специалисти, за да бъдат винаги безупречни.
Ето няколко прически, които определено вече не са на мода и е добре да ги избягвате, ако не искате да се изложите някъде:

1. Не си правете косата на „вафлички”! Това вече е толкова демоде, че рискувате да станете за смях, ако се появите така на някакво важно събитие. Въпреки всичко много жени упорито продължават да си правят косата именно по този начин и сякаш нищо не може да ги спре. Обикновено модите се повтарят и след някоя друга година „вафличките” отново може да са хит, но, докато чакаме това време да дойде, е по-добре да приберем пресата за „вафлички” в най-дълбокото си чекмедже. Не е нужно да се правите на Шакира в ранния и период, когато започваше своята кариера преди повече от 10 години!

2. Ефектът на големия обем. Огромният обем вече не е на мода и най-малкото въобще не е подходящ за ежедневна прическа. Допуска се само при някакви по-специални, например официални, прически, където се налага да се използва повече обем. С прическата тип „телевизор” вече можете да си спечелите само присмеха на хората и за вас е по-добре да не допускате такава грешка.

3. Перхидролената коса. Такъв нюанс на русото, много светло към бяло, вече не е актуален. Увреждате косата си за една ужасна прическа. И не, не си мислете, че приличате на Мерилин Монро. Погледнете се в огледалото и спрете да се самозалъгвате. Не се състарявайте излишно. Перхидроленорусото не е модерно!

4. Цветната коса. Боядисаните в искрящи цветове коси дълго привличаха вниманието на хората. В даден период бяха изключително актуални, но вече не. Много млади хора се боядисваха ту зелени, ту сини или оранжеви. Това вече не предизвиква така желания ефект. Сега новата мода е ефектът омбре, при който краищата на косата са в друг цвят. Така че, ако искате да сте актуални, отивайте бързо на фризьор и си направете омбре.

5. Безупречно правите коси. Някои жени не излизат от вкъщи без да се изправят, но истината е, че вече тези идеално прави коси не са на мода. Ако искате да сте актуални, заложете на по-естествения вид на косата, леко начупена, небрежна или с „романтични” къдрици.

На първо място човек трябва сам да се харесва, чак тогава идва мнението на другите, но понякога е хубаво да се спазват и модните тенденции, за да се чувстваме по красиви и по-уверени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар