неделя, 21 юли 2013 г.

Какъв грим да носим през лятото



Какъв грим да носим през лятото

Лятото е сезонът на слънцето, морето и най-хубавите партита. Навсякъде цари весело лятно настроение и можете да носите най-цветните си дрехи.
През лятото е добре да заложите на по-лекия грим. Тежките тонове не са присъщи на този сезон и са позволени само при много специални поводи, които сами го изискват. Идеалният грим за лятото се съсредоточава върху свежите нотки в нежни комбинации с хармонични и оптимистични цветове.
Не е добре именно през лятото, заради големите жеги, да задушавате лицето си с фон дьо тен и е хубаво да го избягвате. Заложете на някакви хидратиращи кремове и лосиони, които да поддържат кожата ви свежа и красива. Хитове са гримовете с блестящ ефект.
Летният грим използва свежи и ярки цветове – синьо, зелено, розово, златисто. Набляга се на ефектен грим на очите и по-леки цветове червило. Ако пък сте с по-бледи сенки, можете да използвате яркочервено червило. Несъмнено най-практичен за лятото си остава гланцът за устни с много лек цвят, въпреки че изключително актуални напоследък са матовите нюанси при червилата.
Най-удобни за лятото и за времето, през което сте на плажа, са водоустойчивите спирали за обем. Можете да заложите само на спирала, очна линия и леко червило,така ще изглеждате безупречно през лятото.
Златистият грим е много модерен този сезон. Използвайте златисти сенки, бронзиращи перли и червило в кафяви тонове.
Направете си естествен грим и използвайте по-ярък цвят червило, за да изпъкнете. Оставете лицето си да засияе със собствена светлина, непринуденост и красота. Това е сезонът на естествеността. Заложете на интересни акценти в дрехите и прическата за истинско лятно настроение. Лятото е сезонът на свободата, така че чувствайте се свободни и си подарете  свежест в грима, защото именно това е най-важната характеристика на сезона.
Леките пудри, в цветове, близки до този на кожата, ще бъдат ключа към постигането на желания ефект. За тези, които искат да наблегнат на очния грим, е налице модерният опушен грим, подходящ предимно за вечерни партита.
За съблазнителен външен вид, използвайте ярко червило. Има и червила за обем, които визуално увеличават тънките устни. Ако искате цвят, който да се задържи през цялото време, докато пиете, ядете или се целувате, може да си изберете дълготрайно червило, което издържа до 24 часа. Моливът за очи пък никога не излиза от мода и е идеален завършек на всеки тип грим.
Каквито и гримове да използвате, винаги се старайте да изглеждате стилни, премерени и  никога натруфени, защото кичът ни заобикаля отвсякъде. Чувствайте се уверени в себе си и красиви!

Няма коментари:

Публикуване на коментар