неделя, 21 юли 2013 г.

Екстеншъните-мечтата за красива коса



Екстеншъните – мечтата за красива коса

Косата е изключително важна част от външния вид на една жена. Красивата и гъста коса правят жената по-привлекателна. Ето защо всички толкова се стремят да се грижат за косата си чрез различни продукти. Някои обаче не харесват косите си такива каквито са и прибягват до едни по-различни мерки. Понякога, колкото и да се опитваме, косата ни не може да стане толкова дълга, каквато я искаме. Точно тук на помощ идват екстеншъните.
Екстеншъните представляват допълнителна коса, която може да бъде естествена или изкуствена. Придават необходимата дължина и мечтания обем чрез различни техники за поставяне. Най-препоръчваните са естествените екстеншъни, които са 100 % от човешка коса, защото са от най-добро качество и можеш да ги третираш както своята коса – да я къдриш, да я изправяш и дори да я боядисваш. Те, разбира се, са и най-скъпите.
Синтетичните екстеншъни са от т. нар. вид фибри. Те не могат да бъдат третирани както естествените. Трябва да се използват преси с регулатор на температурата, избягвайки да ги нагрявате на най-високата температура, защото може да ги изгорите. Освен това не е добре да ги носите с пусната коса, защото си личи, че са прикачени.
Добре е екстеншъните да се поставят от специалист за по-голяма сигурност. По принцип с всяко поставяне на екстеншъни косата се травмира. Особено стресиращи са тези, които се зашиват.
Има различни начини на поставяне на екстеншъните. Единият вид са дълготрайни екстеншъни, които се зашиват за косата. Другият начин за поставяне е чрез фиби. Това не е за постоянно и позволява косата да се маха и да се слага. Друг вид са екстеншъните, които се залепват. На главата се поставя двойно залепваща лента и кичурът коса внимателно се залепва за нея.
Много е важно да поддържате своите екстеншъни. Достатъчно е нормалното измиване с шампоан и балсам. Докато я миете, не бива да разтърквате много косата си, а когато го правите, нека това да става с изправена, а не с наведена глава.
Не спете с влажна коса, защото така се заплита повече. Сменяйте екстеншъните на всеки 3-4 месеца.

Съвет:
Винаги избирайте екстеншъни в цвят близък до този на вашата коса, за изглеждат естествени, почти незабележими. Не са подходящи, ако имате много къса коса, защото ще си личат и няма да стоят хубаво.
Цените на екстеншъните от 50 до 2000 лв. и варират в зависимост от качеството им.

Неприятен факт относно екстеншъните:
Увеличава се броят на жените, страдащи от косопад в резултат от използването на екстеншъни. Това се дължи на напрежението, което се оказва върху косата при постоянното им поставяне. Разбира се, допълнителните кичури коса не са единствените причинители на косопад. Вредно е влиянието и на сешоарите, пресите, боите за коса.


Няма коментари:

Публикуване на коментар