неделя, 21 юли 2013 г.

Mодните дизайнери, които промениха света



Mодните дизайнери, които промениха света

Има дизайнери, след чиято поява светът на модата не е същият. За да създаваш мода, трябва да го правиш с много любов. За да постигнеш големи успехи, трябва да вложиш сърцето и душата си в това, с което се занимаваш. Трудно е да си представим какъв би бил светът без модата. Има хора, които са седнали, създали са я и продължават да я създават през всичките тези години, за да носи радост на хората.
Ето дизайнерите, които промениха света на модата и продължават да диктуват тенденциите в цял свят:

1. Валентино(VALENTINO)
Валентино Лудовико Клементе Гаравани, роден на 11 май 1932 г. във Вогера, Италия, е италиански моден дизайнер, чиято марка e една от най-престижните в света. През 1967 г. той създава своята „Бяла колекция” и лансира своя запазен знак, с който се изобразява марката и до днес „V”. Валентино е изключителен перфекционист в работата си. Кройките му са изящни до съвършенство. Любимият му цвят е червеното. Отделя голямо внимание на детайлите. Неговите рокли са елегантни и същевременно съблазнителни. Всичко това ги прави предпочитани от много известни личности. Сред клиентите му са: Жаклин Кенеди-Онасис, София Лорен, Шарън Стоун, Орнела Мути, Одри Хепбърн и много други.

2. Карл Лагерфелд(KARL LAGERFELD)
Карл Ото Лагерфелд, роден на 10 септември 1938 г. в Хамбург, Германия, е признат за един от дизайнерите с най-голямо влияние през втората половина на XX век. Голяма част от своята популярност дължи на работата си за фирмата Chanel и на дейността си като фотограф. Работил е за модните къщи Fendi и Chloé. Той е най-престижният германски дизайнер. Много от дрехите му показват един иновативен и ексцентричен характер.

3. Джон Галиано(JOHN GALLIANO)
Джон Галиано е роден в Гибралтар на 28 ноември 1960 г. Той е британски моден дизайнер. Работил е в Живанши и Диор. Дрехите му са много екстравагантни, защото отговарят и на неговата същност. Има тоалети, направени специално, за Чарлийз Терон. През 2011 г. е изгонен от Диор заради антисемитски обиди, които е отправил в нетрезво състояние. Галиано има сериозни проблеми с алкохола и наркотиците. Често хората на изкуството, под непрекъснатите светлини на прожекторите, не могат да понесат напрежението.

4. Долче и Габана(DOLCE & GABANNA)
Една от най-известните италиански фирма, създадена от Доменико Долче и Стефано Габана през 80-те. Правят дрехи, аксесоари, телефони, парфюми. Седалището на фирмата е в Милано. Долче и Габана бяха двойка, докато не обявиха своята раздяла през 2005 г.

5. Джорджо Армани(GIORGIO ARMANI)
Джорджо Армани е роден на 11 юли 1934 г. в Пиаченца, Италия. Прави предимно дрехи за мъже. Богатството му възлиза на 7 млрд. Долара.

Други дизайнери, допринесли за развитието на модата са:
- Каролина Херера(CAROLINA HERRERA)
- Жан Пол Готие(JEAN PAUL GAULTIER)
- Донатела Версаче(DONATELLA VERSACE)
- Том Форд(TOM FORD)
- Оскар де ла Рента(OSCAR DE LA RENTA)

Няма коментари:

Публикуване на коментар