неделя, 21 юли 2013 г.

Слънчев бряг- перлата на Черно море



Слънчев бряг- перлата на Черно море

Слънчев бряг е български морски курорт. Намира се в община Несебър. Граничи със Свети Влас, като в действителност граница няма, те са като свързани. Човек дори не може да различи кога всъщност е свършил единият и е започнал другият курорт. Това се дължи на многото нови хотели, които вече превземат всичко.
Слънчев бряг е проектиран през далечната 1957 г. като морски комплекс. Идеята била да бъде комплекс за почивка с цялото семейство. Курортът се развива изключително бързо, а легловата база възлиза на над 400 000 легла, но тя нараства бурно всяка година, така че вече със сигурност е повече. Умели предприемачи строят хотелите си именно тук, защото виждат огромния чуждестранен интерес към мястото. Слънчев бряг е курорт, в който винаги ще има туристи. Притокът им никога няма да спре, защото той е създаден, за да опиянява хората с красотата си и с всичко, което предлага.
Многобройни проверки непрекъснато следят за качеството на обслужване и за хигиената. Ако не са на добро ниво, собствениците ги грозят големи глоби. А и всеки се старае да предложи нещо по-добро от другия. Никой не иска да му се носи лоша слава.
Днес Слънчев бряг може би не е най-подходящото място за семеен отдих. Голяма част от посетителите са млади хора, които определено не идват тук за отдих. И ако САЩ си има град, който никога не спи, то ние тук в малка България си имаме курорт, който никога не спи – Слънчев бряг.
Фактът, че се намира на Южното черноморие го прави още по-предпочитан от други северни курорти. Въпреки че някои курорти като Св.Влас започват да се развиват доста бурно и да привличат много туристи, Слънчев бряг си има своите верни фенове, които няма да го предадат. Както никога няма да престане да звучи престижно отговорът на въпроса: „Къде бяхте на море?”- „В Слънчев бряг”. В същия момент виждате в очите на другия човек лека, макар и благородна, завист.

Няма коментари:

Публикуване на коментар