неделя, 21 юли 2013 г.

На почивка в Турция



На почивка в Турция

Турция е изключително предпочитана дестинация от все повече българи. Страната привлича туристите със своята екзотичност, красота и пъстрота. Всички турски курорти предлагат почивка на база All inclusive, съответно цените на пакетите са доста изгодни и конкурират тези по родното Черноморие. Именно достъпните цени и доброто обслужване са основният фактор, от който се ръководят българските туристи. Турция е подходяща както за перфектната лятна почивка, така и за един много добър шопинг сред безбройните магазини.
Един от известните турски курорти е красивата Анталия, чиито плажове се къпят от сините води на Средиземно море. Курортът е обграден от планините Таурус, което осигурява добрия климат. В Анталия всеки може да намери това, от което се нуждае, за да изживее незабравима почивка. Краят на май и средата на септември е идеалното време за почивка в Анталия. Температурите са най-приятни, а цените по-ниски. Анталия е идеален курорт за почивка с деца, защото всички хотели предлагат много забавления, детски мини клубове и дискотеки за деца. Забележителностите, които можете да разгледате по време на престоя си тук са много.
Древният град Сиде е доста запазен, за него се твърди, че е бил любовно гнездо за Клеопатра и Марк Антоний. Можете да разгледате и град Олимп, намиращ се в подножието на едноименната планина.
Кушадасъ е друг известен турски морски курорт, който се радва на значителен брой български посетители всяка година. Някои от плажовете му са каменисти, но има и такива, покрити с фин златен пясък. Приказен курорт, предлагащ на всекиго по много. Можете да запълните деня си с различни екскурзийки да най-известните забележителности в този район. Памуккале е истинска сбъдната приказка за един свят с красиви бели басейнчета, приличащи на памук. Това е една бяла приказка, която задължително трябва да се види. Интересните образувания, пълни с лековита вода непрекъснато привличат туристи, а изживяването е несравнимо. Съвсем близо до Кушадасъ е древният град Ефес, който е изключително запазен и голям. Можете да разгледате и дома на Дева Мария в Ефес, в който тя остава до смъртта си.
Ако пък просто искате да си напазарувате и да усетите атмосферата на големия град, то Истанбул е точно за вас. Градът е като един гигантски кошер, в който от всички места се чува жужене. Лудницата в Истанбул е голяма, но си заслужава да се видят прелестните му кътчета. Един град на контрастите, град, в който спокойствието е забранена дума. Истанбул без съмнение е сред най-красивите градове в света. В Истанбул можете да си купите имитации на най-скъпите световни марки. Това е раят на евтините парфюми, чанти и обувки. А докато оглеждате поредната маркова чанта, могат да ви почерпят с чаша чай. Да, турците са гостоприемни и това е причината хората да предпочитат турските курорти. Задължително посетете двореца Долмабахче и Синята джамия. Турция е една изключително туристическа страна. Страна на контрасти, екзотика и прелестни красоти, която всеки трябва да посети, за да се убеди сам в това.

Няма коментари:

Публикуване на коментар