неделя, 21 юли 2013 г.

Защо хората избират Гърция за лятната си почивка



Защо хората избират Гърция за лятната си почивка

Вече все повече българи избират именно Гърция за лятната си почивка със семейството или с приятели. Каква ли е причината да предприемат такова пътуване вместо да отидат на родното Черноморие? По родните плажове хотелите никнат като гъби и превземат плажната ивица. Лудницата е голяма. Човек не може да си почине пълноценно. Именно затова толкова хора се насочват към южната ни съседка.
В Гърция плажовете са по-чисти и не са така пренаселени. Човек може да диша спокойно и не е нужно да се буташ с другите хора. Гърците все още си остават много добри в обслужването си, с което привличат чуждестранни туристи. Ще ви обслужат усмихнати и любезни хора и ще ви накарат да се почувствате като истински господари. За софиянците е значително по-близо да отидат на море в Гърция, отколкото до Бургас или Варна. Гърция предлага всякакви видове хотели – семейни хотели, къщи за гости, All inclusive хотели, къмпинги. Всичко зависи от вашите възможности и от това какъв тип почивка търсите.
Олимпийската ривиера е разположена в подножието на планината Олимп и на 8 км от Катерини. Ривиерата е изключително красива със своите дълги плажове с чист златист пясък и прозрачната морска вода. Сякаш нещо митично витае във въздуха. Ривиерата предлага всякакви видове хотели, в които можете да се настаните и различни забавления. Хубавото е, че заради планината Олимп през лятото няма непоносимо горещи дни.
За своята почивка можете да заложите и на Халкидики, полуостров в Северна Гърция. Именно на Халкидики са едни от най-добрите хотели. Природата е прекрасна, а плажовете – златисти. Селцата на Халкидики са изключително живописни, запазили са традиционния си дух и е истинско удоволствие човек да се разходи из тях. Тук религията е сякаш на всяка крачка. Тук се намира Атон, центърът на православната религия. Зеленината и красивата природа са навсякъде. Природата сякаш е приютила величествените манастири.
Планинският релеф и маслиновите гори на Тасос ще ви пленят с чара си. Според легендите Тасос е островът на сирените, тези красиви създания, омайващи мъжете, избрали точно Тасос за свой дом. На острова можете да се насладите на типичната архитектура на гръцките острови – красивите бели къщички, покрити с розови цветя. Истинска романтика! Можете да посетите женския манастир „Свети Архангел Михаил”, където обаче не се влиза с панталон. Поради тази причина, преди да влезете, ще ви дадат пола. Много туристи идват, за да се покланят на чудотворната икона, която помага на болните.
Остров Корфу пък блести по-скоро със своята венецианска, отколкото гръцка красота. Той е прекрасно място за лятната почивка, като съчетава прекрасните плажове с интересна кралска история. Принцеса Сиси идва да живее на острова в двореца Ахилео заради лошото отношение на свекърва и, тук остава до своята смърт. Така остров Корфу се превръща в убежище на една от най-известните и красиви принцеси на всички времена.

Няма коментари:

Публикуване на коментар