неделя, 21 юли 2013 г.

Възможностите пред българския туризъм



Възможностите пред българския туризъм

България е страна с много красива природа и богата история. Нашата родина има какво да покаже на света. Прекрасният климат и наличието на величествени планини като Стара планина, Рила, Пирин, Родопите, Витоша и приказното ни море – Черно море правят страната много предпочитана дестинация. Туризмът е основен дял от икономиката на всяка страна. Ние разполагаме с много добра база за развитието на туризма. Развитието именно на този отрасъл би спомогнало в голяма степен за ръст на българската икономика. Има много паметници на културата, които пустеят занемарени, има много интересни места, които заслужават да бъдат посетени! Българската държава не се грижи достатъчно за поддръжката на такива места. Трябва всячески да се опита да ги популяризира, защото това е нещо, което имаме. Историята на един народ не спира да се обогатява. Някои млади държави като САЩ не разполагат с голяма история, но всячески се опитват да направят страната си привлекателна за туристите. И успяват.
Поради хубавите ни морски курорти голям брой чужденци ни посещават всяко лято. Няма човек, който да не е останал удивен от природата ни. Не всички държави могат да се радват и на планина, и на море едновременно. Малко държави се и радват на такъв хубав климат. Някои нямат  4 сезона. Някъде властват жегите, а другаде - студовете. Разнообразието е рядко. А ние в нашата малка България си имаме от всичко. Много често хората не оценяват това, което е пред очите им, защото им е даденост, но е достатъчен един ден да прекараш в планината, за да се почувстваш нов човек.
В България се развиват морски, планински, селски и еко туризъм. Все повече чужденци идват в страната ни не само заради нашето море, но и заради неотстъпващите му по нищо планински курорти – Боровец, Пампорово, Банско.
Градове като Пловдив, който е един от най-древните градове в Европа, са истински паметници на културата. На всяка крачка се виждат следите от древните цивилизации, населяващи тези места. Можете да гледате представление или някакъв концерт на Античния театър, красиво извисяващ се над Пловдив. Атмосферата е уникална. За момент човек забравя къде се намира и се пренася в едни минали славни времена. Градът на тепетата очарова всеки със своята красота и артистичност. Въздухът сякаш тук е по-различен. Можете да се разходите из Стария град, където цари истинска възрожденска атмосфера. Гледката, която се разкрива вечер от тепето – целият град като на длан, окъпан в безброй светлини. Приказно!
Не е за изпускане и величествено Търново и крепостта Царевец – един символ на българското.
Архитектурно-етнографският комплекс „Етър” съхранява традициите и обичаите, приканвайки ни да станем част от тази магия, позволявайки ни да опознаем историята си.
Китните подбалкански градчета Карлово и Сопот пък ни отвеждат в един свят на герои, на велики българи, дали живота си за родината.
Величествените ни планини и красивите златисти плажове са други от богатствата на страната ни. Толкова малка, а толкова красива?
Всеки град, всяка планина, всяко селце в България имат какво да покажат. Не могат дори да се изредят всички природни и културни забележителности в страната. Трябва да се гордеем с това и да се стремим да развиваме туризма си, за да покажем на света красотата на България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар