неделя, 21 юли 2013 г.

Какви аромати да избираме през лятото



Какви аромати да избираме през лятото

Колкото бързо тече времето, също толкова бързо се сменят модите, начинът ни на живот, любимите ни занимания. Всеки сезон се откроява с типично свои модни тенденции не само в дрехите, но и при парфюмите. Лятото несъмнено е любимият сезон на повечето хора. То носи веселие, безгрижие и свобода. Ароматите, които използваме през зимата в никакъв случай не са подходящи и за лятото, защото са по-тежки. Има парфюми, за които се казва, че са хитът на лятото. Но кое е това, което в действителност прави даден парфюм истински летен хит?
Интересен факт е, че на различните хора един и същ парфюм може да ухае по различен начин. Това, че през лятото се къпем по-често и кожата става по-суха също влияе върху аромата на парфюма. Ароматите на лятото са по-леки и свежи в сравнение със зимните или есенните.
Лятото е време за забавления, плаж, партита и за създаване на нови социални контакти. Кои аромати са най-подходящи за този слънчев сезон?
Първото нещо, което трябва да направите, за да изберете подходящ парфюм за лятото, е да избягвате сладникавите аромати, които са по-присъщи на студените дни. Изберете някои от онези плодови и цветни ухания, които обикновено са много освежаващи, идеални за горещите дни.
Парфюмите с цитрусови нотки са много популярни през лятото, защото ни карат да се чувстваме сякаш току-що сме си взели душ. Ароматите на зелена ябълка, лимон, лайм и зелен чай са сред най-предпочитаните, но не и единствените. За дните на плажа няма нищо по-добро от уханието на кокос или ананас, които създават усещането, че сме на тропически остров.
Парфюми на базата на жасмин, лавандула, рози и различни флорални комбинации са перфектният избор за летните вечери, срещи и романтични моменти.
Има скъпи и евтини парфюми. Нормално по-скъпите са по-качествени и трайни, но това не означава, че по-евтините въобще не са трайни. Напротив, можете да попаднете на много хубав и траен парфюм за по-малко пари, а пък скъпият, който сте си взели да не е дълготраен. Важното е да харесвате парфюма, който използвате, защото той ви помага да сте по-уверени в себе си и да се чувствате харесвани, когато хората се обръщат след вас заради приятното ухание. Не робувайте на марки, защото един парфюм трябва да се усети със сърцето, да го почувствате свой.
Отчитайки смяната на сезона, някои от най-известните марки парфюми пуснаха на пазара лятна версия на много от своите аромати.
Не се страхувайте да пробвате колкото се може повече парфюми, докато намерите свежия и лек аромат, който идеално отговаря на вашата същност. Така ще изживеете едно динамично, слънчево и забавно лято, ухаейки прекрасно всеки ден

Няма коментари:

Публикуване на коментар